Madpakketid: Kom godt i gang og gør det til en leg

Madpakketid: Kom godt i gang og gør det til en leg

Madpakketid kan være en af de mest kreative og men også til tider udfordrende for forældre. Hvordan pakker man en nærende, sund og samtidig børnevenlig madpakke, som kommer hjem tom? Og hvordan gør man det lige smartest for sig selv, så man ikke skal bruge alt for meget tid på det. I denne guide giver vi dig tips og tricks til at gøre madpakketiden til en leg. Vi fokuserer på kreativitet, sundhed og at gøre livet nemmere for dig som forælder.

Gør Madpakken Spændende og Livet Nemmere

Forbered til madpakken

At være den der skal sørge for, at pakke madpakker er ikke altid det sjoveste og det kan hurtigt komme til at føles som en træls pligt. Vores bedste råd er at gøre det nemt for dig selv! Mange laver madplan for ugen og det samme kan man gøre for madpakken. Gør madpakkerne klar aftenen inden og kom dem i forseglede madkasser, så kan de sagtens holde sig til dagen efter, og stadig være friske og lækre.

Inkludér eventuelt dit barn i at lave madpakker, så de kan forberede sig til den dag, de måske selv skal stå for madpakken. På den måde kan de også fortælle dig hvad de godt kan lide, at have med i madpakken.

Variation er nøglen

Det kan være rart at vide at ens barn får noget godt at spise i løbet af en aktiv dag og de skal gerne komme hjem med en tom madpakke. Men det er jo ikke altid lige tilfældet. En anbefaling er at introducere farver og former.

Børn elsker farver og former. Brug dette til din fordel ved at skære frugt og grøntsager i sjove former eller arranger maden i madkassen, så den ligner et billede eller et ansigt. Det visuelle aspekt kan være en ekstra lille sjov ting som gør madpakken spændende. Og det behøver ikke være et hel-aftensprojekt, brug småkageforme eller bare en kniv til at skære en trekant.

Inkluder overraskelser

En lille overraskelse kan gøre madpakken ekstra speciel. En sød seddel, hvis ungerne altså ikke synes at det er alt for pinligt, en lækker snack, eller en ny slags frugt kan gøre en stor forskel for madpakken. Her er det naturligvis heller ikke nødvendigt at besøge eksotiske grønthandlere eller specialforretninger, det kan være passionsfrugt eller granatæblekerner.

Sunde snacks

Lær dit barn at nyde sunde snacks. Inkluder gulerodsstænger, agurkeskiver, eller nødder i madpakken for en sund snack.

Madpakkehånden - En Fleksibel Hjælper

Er du i vildrede og forlad for fantasi - så er du ikke den eneste. Et godt sted at starte er madpakkehånden. Det er en nem huskeregel der viser, hvordan en sund og varieret madpakke kan sammensættes. Den omfatter brød, grønt, pålæg, fisk, og frugt. Én for hver finger. Husk, denne model kan tilpasses efter familiens præferencer og behov, så madpakken bliver både sund og spændende.

Udforsk Produkter fra Sistema, Yumbox, Liewood og Konges Sløjd

Sistema

Sistema tilbyder en række praktiske løsninger til madpakker, fra farvestrålende madkasser med flere rum til drikkedunke og opbevaringsbokse. Disse produkter er designet til at gøre madpakkeforberedelse nem og effektiv, med nemme åbningsmekanismer og ruminddelinger.

Alle sistemas produkter tåler fryser, mikroovn og opvaskemaskine. Madkasserne er på praktisk vis opdelt i flere rum, så du kan have rugbrødsmadder i det store rum og frugt og grønt i de lidt mindre. Så undgår du, at det hele blandes sammen efter en tur i skoletasken. 

Kendetegnet for alle sistema produkter er den patenterede clips, som er nem at åbne for både børn og voksne. Alle produkter fra sistema er genanvendelige og i god kvalitet. Ingen af produkterne fra sistema indeholder phtalater/BPA eller tilsætningsstoffer.

Shop Sistema madkasser her

Yumbox

Yumbox fremmer sunde spisevaner ved at gøre det super nemt for alle at forberede og pakke et udvalg af sunde fødevarer. Tag Yumbox med i skole, på arbejde, på rejser, til picnic og til sport. Yumbox-produkter fås i et udvalg af størrelser, farver og designs. 

Yumbox madkasserne er kendt for deres smarte inddelte rum, der gør det muligt for forældre at pakke en varieret madpakke. De farverige og sjove mønstre gør madpakken indbydende og spændende for barnet.

Smart: Yumbox er en vandtæt beholder. Yumbox's silikonelåg samarbejder med bakken for at skabe en tæt forsegling, der holder madindholdet på plads, inklusiv våde fødevarer som yoghurt og æblemos (ikke vand). Mad vil altså ikke lække mellem rummene eller uden for boksen. Yumbox er lavet af materialer af høj kvalitet, super holdbare, BPA-fri og fødevaresikre.

Se vores udvalg af Yumbox madkasser her.

Liewood

Liewood tilbyder madkasser og drikkedunke i stærk silikone, der lukker tæt, og nogle kan endda foldes sammen for at spare plads. Deres tidsløse design med enkle farver og små diskrete mønstre gør deres produkter både praktiske og smukke. Liewood madkasserne og drikkedunkene fås til både mindre og større børn og mange tåler maskinopvask.

Se vores udvalg af Liewood madkasser her.

Konges Sløjd

Konges Sløjd står for smukt og sødt design, med rummelige madkasser der passer til ethvert barn. Deres produkter kombinerer funktionalitet med æstetik, hvilket gør madpakketiden til en fornøjelse.

Se vores udvalg af Konges Sløjd madkasser her.

Vælg det rigtige tilbehør

Når du vælger madkasser og tilbehør, er det en god idé at orientere sig om, hvorvidt produkterne tåler opvaskemaskine, samt om de kan modstå høj varme og kulde. Dette sikrer, at du vælger løsninger, der passer bedst til dine og dit barns behov. Alle produkter hos Luksusbaby er testet og overholder EU-reglerne, så du kan være sikker på både sikkerhed og kvalitet.

Med de rette værktøjer, lidt kreativitet, og en god forståelse for dine børns præferencer kan madpakketiden blive både nem og sjov. Ved at inddrage dit barn i processen og udnytte de mange forskellige produkter fra mærker som Sistema, Yumbox, Liewood, og Konges Sløjd, kan du gøre madpakketiden til en leg for hele familien.