Luksusbabys Komplette Baby-tjekliste: Must-Haves til babys ankomst

Luksusbabys Komplette Baby-tjekliste: Must-Haves til babys ankomst

Velkommen til den mest magiske, udfordrende, og belønnende rejse I nogensinde vil påtage jer – forældreskabet. Denne guide er skabt med hjerte og sjæl for at ledsage jer gennem forberedelserne til jeres lille ny. Vi lover at krydre nødvendighederne med kærlighed, små hemmeligheder fra andre forældre, og masser af tips og tricks, der gør livet med baby en smule lettere.


Det grundlæggende udstyr: Luksusbabys Must-Have liste

 1. Stofbleer, stofbleer og flere stofbleer: Ja, der er altså en god grund til at stofbleer har førstepladsen på Must-have listen, fordi man simpelthen bruger så mange. Vores anbefaling er at købe i hvert fald 30 stofbleer, så du er godt rustet, ikke bare sådan lige løber tør og slipper for at vaske alt for ofte. Køb stofbleer i økologisk bomuld, da baby ofte skal tørres rundt om munden med dem.

  Se vores udvalg af stofbleer her.
 1. Autostolen:Tænk sikkerhed først! En sikker autostol som har de rigtige godkendelser, er et must. Sørg for at vælge den model I er mest komfortable med og som I synes passer jeres behov bedst. Autostole der er godkendt til babyer, er lavet til de små skrøbelige kroppe så der er ingen grund til bekymring. 

  Autostol-tip: Overvej en model med drejefunktion så I har nemmere ved at fragte baby ind og ud af bilen. Overvej en let model så I nemt kan lade baby blive i autostolen til når I skal handle eller ind fra bilen.

  Se vores udvalg af autostole her.

 2. Barnevogn:Fra snoede skovstier til byliv, jeres barnevogn skal være jeres tro følgesvend men også babys hvilested. Vælg en vogn der passer bedst til både jeres bolig og behov. Husk desuden at købe det nødvendige udstyr til barnevognen som madras, lagen til madrassen, en barnevognskæde, regnslag og myggenet.

  Tip: Mange forældre vælger en kombivogn, da den kan tilpasse sig, som baby vokser.

  Se vores udvalg af vogne her.

 3. Babyseng: Et sikkert og komfortabelt sovested for baby er vigtigt. Uanset om I ønsker at starte ud med samsovning eller om baby skal sove i sin egen seng fra start, kan I med fordel overveje en seng, der kan justeres i højden og senere omdannes til en junior-seng.

  Trick: Blødt, åndbart sengetøj og en beroligende uro kan gøre underværker.

  • Madras:Sørg for en fast, men behagelig madras, der passer perfekt til sengen. Det er vigtigt at der ikke er hul eller mellemrum mellem seng og madras. Vælg en åndbar madras.
  • Babydyne:Vælg en let og åndbar dyne, for at sikre baby ikke får det for varmt. Sover dit barn uroligt kan en tyngedyne dog være at foretrække da den regulerer barnets temperatur og sørger for at give ro på de hurtige små ben så dynen forbliver på.
  • Sengetøj og lagen:Bløde materialer som økologisk bomuld er særligt en favorit hos forældrene. Husk et stramt lagen for sikkerhed og et par ekstra sæt for nemme skift. Mange forældre sørger desuden for at have et vådliggerlagen, da uheld udenfor bleen jo kan ske.
  • Sengerand: En sengerand er vigtig for barnets sikkerhed så kropsdele ikke sidder fast i revner eller mellem tremmer. Derudover beskytter det barnets hoved og krop hvis de skulle bevæge sig rundt i sengen om natten.

   Se vores udvalg af børnesenge og tilbehør her.
 1. Babytøj:Sørg for at have bodystockings, heldragter, strømper, leggings, babyvanter og babyhue klar og husk at shoppe efter årstiden. Se vores udvalg af babytøj her. Det kan være smart at klæde baby på i lag så du nemt kan regulere temperaturen. Hvis du er i tvivl kan du mærke efter i babys nakke. Er den varm og fugtig har baby det for varmt og er den kold skal baby have lidt mere tøj på.

  Sommer eller vinterbaby: Vær forberedt på alt fra sommersol til vinterkulde med sæsonpassende udstyr som solhatte og varme dragter. 

  Efterår- og vinterråd
  Mange forældre benytter sig af "R" reglen. Den henviser til at man i alle de måneder på året hvor "r" indgår i navnet, med gavn kan klæde sit barn på i uld. Cashmere og merinould er en favorit blandt mange. 
  Forår- og sommerhackDet er vigtigt at huske på, at babys hud er skrøbelig. En god investering kan være en sommerhat til baby som skygger både for øjnene og som dækker nakken for solens stråler. 

  Råd: Køb størrelser, de kan "vokse ind i" – babyer vokser hurtigere, end man lige tror. Tøjet skal naturligvis ikke være alt for stort, men hellere lidt for stort end for småt.

  Se vores store udvalg af babytøj fra de bedste brands her.
 1. Sutter og sutteklude: Selvom du måske er usikker på om baby skal bruge sut eller ej er det en forholdsvis lille investering og kan være rigtig rart at have pakket på forhånd. Sutteklude er også et godt alternativ som kan give lidt varme og blødhed til baby i den første tid.

  Se vores udvalg af sutter her.
 1. Puslestationen: En velplaceret og velindrettet pusleplads kan ende med at gøre en stor forskel for både baby men også jer som forældre. Vælg et puslebord der passer godt ind i jeres hjem, som eventuelt har nogle gode opbevaringsmuligheder for let adgang til bleer, vådservietter, og salver. Det kan desuden være gavnligt for alle parter at have et lille puslespejl/babyspejl hængende eller en uro som holder baby distraheret.

Ting du skal købe til puslebordet

 • Overvej en puslepude af skum som er behagelig for baby at ligge på og som er nem at rengøre. Se puslepuderne her.
 • En blespand med god lukning kan gøre livet som forælder lidt sjovere. Se vores anbefaling her.
 • Nogle foretrækker vådservietter og andre har små vaskeklude og en lille balje ved puslebordet.
  • Bleer. Køb nogle små til en start indtil du kender din babys helt konkrete størrelse.


Sikkerhed først: Hold altid en hånd på baby under bleskift og andre aktiviteter ved puslebordet og vend aldrig ryggen til.

Se vores udvalg af produkter til pusletid her.

 1. Badekar: Gør badetiden sikker og mere rolig med et babyvenligt badekar. Bløde håndklæder og mild, parfumefri sæbe skal være ved hånden.

  Badetips
  :Syng og tal roligt til baby under badet for en beroligende oplevelse og husk at bruge en lille mængde sæbe når I skal bade baby for første gang. Der skal ikke så meget til som man tror.

  Se vores udvalg af babybadekar her.

 2. Amning og mor:Uanset om du vælger at amme eller bruge sutteflaske, så anbefaler vi at du har en behagelig amme-BH'er klar, en ammepude, og flere flasker til rådighed inden babys ankomst.

  En kærlig reminder: Mange mødre oplever at have besvær med amning. Men husk på at det ikke er din skyld og at det nok skal lykkes på den ene eller anden måde i sidste ende. Det kan være rigtig hårdt i starten ikke at kunne eller have svært ved at få gang i amningen, men du er ikke alene. Rådfør dig med jordemoren eller overvej et ammekursus inden fødsel så du føler dig komfortabel og forberedt til når baby ankommer.

  Shop ammeartikler og gode ting til mor her.

 3. Plejeprodukter:Hav et termometer, en blid næsesuger, og basale plejeartikler klar. Mange forældre ruster sig også med en blid salve eller creme til den første tid, da bleskiftene jo er mange, og da den nye hud kan være sart.

  Produkt-anbefaling:Hos Luksusbaby anbefaler vi ofte nye forældre hvis baby oplever knopper, tørhed, rødme og andre almene gener at prøve produkter fra Kraes. Produkterne til baby og mor er mange men fælles for dem alle er at de er 100% naturlige og indeholder ingen konserveringsmidler, skadelig kemi, parfume eller andre uønskede tilsætningsstoffer.

  Oplev ingredienser som døshavssalt, havre og kokos fra Kraes her.

Nice-to-have: Fordi lidt luksus og bekvemmelighed aldrig skader

 1. Babyalarm: Nogle vil måske mene at en babyalarm hører hjemme på Must-Have listen og det er for nogle måske også rigtigt. Det vigtigste er hvad I som forældre er komfortable med. Har man behov for at kunne høre og måske se baby og har man måske baby til at sove ude hvor man ikke kan høre dem hvis de vågner så er det klart et must-have. Men er du komfortabel og har du baby i nærheden for du let kan høre hvad der sker så er det ikke sikkert at det er en nødvendighed med en babyalarm.

  Se vores udvalg af babyalarmer her.
 1. Vikle eller bæresele:For nære kram og frie hænder. En vikle eller en bæresele kan være med til at skabe tæt kontakt med din baby, men de tilfører altså også praktisk mobilitet som kan være rigtig dejligt i en travl hverdag.

  Eksperttrick
  : Øv jer med en dukke, en honningmelon eller bare uden noget, før baby ankommer for at mestre og føle jer komfortable i teknikken.

 2. Slyngevugge og white noice:En slyngevugge kan være et fantastisk hjælpemiddel til baby, særligt hvis de har svært ved at sove og falde i søvn. Det giver desuden dig som forælder noget frihed. Sørg for at købe en slyngevugge der passer bedst ind hos jer og køb det nødvendige udstyr fra samme mærke.

  Se vores udvalg af slyngevugger her.

  Lydmaskine med hvid støj, en lysende bamse eller blide vuggeviser kan være med til at berolige baby og give dem en følelse af tryghed når de skal ligge for sig selv.

  Produkt-tip
  : Moonie bamsen, som du måske kender, er en blød og meget populær bamse som mange forældre har haft stor glæde af. Mooniebamsen har lyserød støj, hjertebanken lyd og svagt lys på maven.

  Find og læs mere om Moonie bamsen her.

 3. Mini-pusletaske:Det kan være en stor hjælp at have en mindre pusletaske som er nem og bekvem at have med sig på de mindre ture med baby. Vælg en model efter behov som kan sættes om livet, på barnevognen eller rundt om kroppen.

  Produkt-tip: De smarte Mini "All You Need" pusletasker og bæltetasker fra Konges Sløjd ser måske små ud, men der kan være overraskende meget i dem!

  Læs mere om dem og find dem her.
 4. Babylift og babynest: En babylift er for mange faktisk blevet en del af must-have listen da den giver noget frihed og bekvemmelighed både derhjemme og på farten. Hav baby til at ligge i babyliften på café, på spisebordet til familiefødselsdagen, ja mulighederne er mange. Det giver baby en tryg base hvor de kan slappe af. Det samme kan en babynest, disse har oftest ikke bærehåndtag men kan være gode da de høje kanter giver baby en lille hule at være i.

  Pro-tip:Vælg med fordel en babylift som kan omdannes til et legetæppe, så får I mere glæde af den i længere tid. Husk at vælge en godkendt babynest som ikke har lange løse snore, dybe kanter eller hul i bunden.

  Se vores udvalg af babylifte her.

Afsluttende visdomsord

Husk, kære forældre, at mens denne liste er et godt udgangspunkt, er den vigtigste ingrediens i jeres intuition. Husk at grine af de små ting og vær ekstra gode og tålmodige med hinanden i den første tid. I er aldrig alene på denne rejse.

Velkommen til en verden af uendelige kram, første smil, ubetinget kærlighed, søvnløse nætter, et hav af tanker om hvis nu bare jeg havde vidst det. Velkommen til forældreskabet.