Klar til solskin? Alt de små skal bruge i solens stråler

Klar til solskin? Alt de små skal bruge i solens stråler

Som dagene bliver længere og vejret varmere, er det tid til at tænke på, hvordan vi bedst kan beskytte vores børn mod solens stråler og de stigende temperaturer. Det er ikke kun højsommerens skarpe sol, der kræver opmærksomhed – allerede i det tidlige sommer og slutningen af foråret skal solbeskyttelse og det rette udstyr gerne være en del af hverdagen. Vi har lavet en guide til de bedste produkter til solens stråler som også giver dig gode tips og tricks til den varme tid vi går i møde.

Solcreme

Shop vores udvalg af solcremer her.

Det er nok ingen overraskelse at solcreme befinder sig øverst på denne liste. Solcreme er et Must og bør være en fast del af din daglige rutine både om sommeren, men faktisk også i foråret hvor solens stråler kan være skarpere end vi lige går og tror.

 • Vælg en vandfast solcreme: En solcreme med høj SPF og både UVA- og UVB-beskyttelse. Påfør rigeligt og ofte, særligt hvis dit barn bader, sveder meget eller har en aktiv dag foran sig.
 • Gentag påføringen: Husk at påføre solcreme hver anden time, eller oftere hvis barnet har været i vandet eller svedt.

UV-Tips: 

 • Tjek UV-indekset: Vær opmærksom på dagens UV-indeks gennem vejrudsigter eller apps, så I ved, hvornår solbeskyttelse er mest kritisk.
 • Undgå middagssolen: Prøv at planlægge udendørs aktiviteter før kl. 10 eller efter kl. 16, hvor solen er mindre intens.
 • Husk pyppig hydrering: Det er vigtigt for de små at indtage mere vand end normalt. En sjov og farverig vandflaske kan gøre det mere attraktivt for barnet at få drukket nok vand gennem dagen. Praktiske vandflasker eller tydekopper med non-spill, termo eller måske et sugerør gør desuden hydrering lidt lettere.

Solhatte og solbriller

Shop vores udvalg af solhatte her.

For at beskytte hovedet, nakken og ansigtet fra solens stråler er en solhat også essentiel at have klar, til når solen titter frem. Det gælder børn i alle aldre men særligt til de helt mindste, er det vigtigt at beskytte den sarte babyhud mod solen. Til de lidt større børn er solbriller også en god ting at overveje. 

 • Brede solhatte: Vælg hatte med brede skygger, der kan beskytte ansigtet, ørerne og nakken mod direkte sollys. Overvej en solhat med UV-beskyttelse til de meget varme dage eller hvis dit barn skal i vandet til sommer.
 • Børnesolbriller: Solbriller med 100% UV-beskyttelse er ikke bare seje, men også vigtige for at beskytte øjnene mod solens stråler. Shop børnesolbriller her.

Skygge, skygge og mere skygge

Selv under forårets mildere sol, er det vigtigt med skygge og når sommersolen for alvor er høj, er skygge vigtigt for de små. 

 • UV-Telte / strandtelte: I disse kan børnene trygt lege udenfor i solens stråler. De populære UV-telte findes i mange forskellige størrelser og er ideelle at bruge både hjemme i haven, på altanen, på stranden, på legepladsen eller i parken i forår-og sommermånederne. Vælg et UV-telt med højeste UV-beskyttelse som UV50. 
  Shop telte her.
 • Parasoller: Parasoller og UV kalecher til vognen er også vigtigt i solskinsvejret. Dette er især vigtigt mellem kl. 10 og 16, hvor solen er stærkest.
  Shop udstyr til vogne her.
 • Solskærme / bilskærme: Det kan være en god investering at købe solskærme til bilen hvis I skal køre i solskinvejret. Selv korte ture med solen i øjnene kan være ubehageligt for de små, og stemningen på bagsædet ér altså bare bedre hvis det ikke er for varmt.
  Shop solskærme her.

UV-telt Tip:

Nej.. du er ikke den eneste der har stået med et pop-up UV-telt og simpelthen ikke kunne pakke det sammen igen. Det virker så enkelt men tro os når vi siger, at det spørgsmål har vi fået mange gange! Se vores video hvor Luksusbaby ejer og mor til 3 folder Konges Sløjd UV-teltet sammen igen efter brug. Se videoen her.

Åndbart og UV-beskyttende tøj

Shop vores udvalg af UV-beskyttet tøj her

Forårsvarmen er lun og det kan være svært at vide om barnet skal have en tyk eller tynd jakke på, og om de skal have tyndt lag uld eller bomuld på. Valget af tøj er dog vigtigt at overveje for at beskytte børnene mod solen, samtidig med at det skal være behageligt og åndbart.

 • Let og åndbart tøj: Vælg tøj i naturlige materialer som bomuld, der tillader huden at ånde og husk den gyldne regel: Lag-på-lag.
 • UV-beskyttende tøj til sommer: Sørg for, at dine børn har eksempelvis badetøj med UV-beskyttelse. 

Fodtøj for enhver lejlighed

Shop vores udvalg af UV-beskyttet tøj her.

Det rigtige fodtøj til de varme måneder er vigtigt for både komfort og beskyttelse i alt slags vejr.

 • Sandaler: Åbne, luftige og lette sandaler er ideelle til varme dage. Vælg modeller med god støtte og sikker fastgørelse, så de små kan løbe og lege uden bekymringer. 
 • Sneakers: Lette og åndbare sneakers er et rigtig godt valg til både forår og sommer, da børnene kan have en aktiv dag uden at blive overophedet af for varme sko.
 • Badesko: Til de rigtig varme dage hvor det måske er tid til en strandtur eller børnene skal lege og bade ved poolen, er badesko super smarte. De giver et fast greb ved poolkanten og beskytter de små fødder for skarpe sten på stranden.

Sommersko Tip:

De små fødder vokser hurtigt, så vær sikker på at du kender barnets præcise størrelse inden du køber sko til dit barn. Læs vores nemme og smarte guide til hvordan du måler dit barns fod derhjemme. Læs vores guide her.

Nyd varmen og følg mavefornemmelsen

Med disse råd og det rette udstyr kan du blive godt forberedt på både forårets sidste dage og sommerens første solstråler. Fra solhatte og UV-tøj til solbriller og rigeligt med vand, det handler om at tænke forud for at sikre, at alle kan nyde vejret uden bekymringer. Husk at disse anbefalinger blot er vores erfaringer og at det altid er vigtigt at følge mavefornemmelsen og gøre hvad du synes giver bedst mening for dig og dit barn. Rigtig god sommer!