Guide: Dyner til de små i familien

Guide: Dyner til de små i familien

God søvn er vigtigt. Specielt når det kommer til børn. En god dyne og pude kan være med til at gøre en kæmpe forskel for nattesøvnen for både baby og junior. Fyldtype og varmegrad er vigtige parametre, når du skal vælge en babydyne eller juniordyne. Her gælder det om at se på det enkelte barns behov. Bliver mit barn meget varm om natten? Eller har mit barn brug for lidt tyngde og ”et kram” af dynen for at falde til ro.

Med Kiddy-serien fra Ringsted Dun får du et bredt udvalg af allergivenlige dyner og hovedpuder i både baby- og juniorstørrelse. Begge størrelser fås med to slags forskellige fyldtyper, nemlig moskusdun og andedun. Når junior vokser ud af dynen, byder dynerne fra Ringsted Duns H.C. Andersen-serie (Svinedrengen og Klodshans) på eventyrlig komfort med lækre, bløde dyner og puder.

Babydyne eller juniordyne – hvilken størrelse skal jeg vælge?

Et barn der ligger og sover trygt og godt. Der findes ikke noget bedre. Den følelse kan de fleste forældre nikke genkendende til. Bløde, dejlige omgivelser og en god dyne er et godt udgangspunkt. Her får du et par gode tommelfingerregler, inden du skal købe babydyne eller juniordyne. Din lille baby skal ikke forsvinde helt i en dyne, ligesom din voksende junior heller ikke skal få kolde fødder i løbet af natten.

En babydyne måler 100 cm i længden, mens en juniordyne måler 140 cm i længden. Vi anbefaler, at der skal være plads til at putte dynen omkring både små tæer og kolde skuldre, så mål dit barn, inden du køber ny dyne. Et barn bruger typisk en babydyne til toårs-alderen, mens skiftet fra juniordyne til voksendyne kommer an på flere ting, som fx dit barns størrelse og tidspunktet for en større seng.

To do – inden du køber babydyne eller juniordyne

  • Mål dit barns højde
  • Mål dit barns seng i længden
  • Vurder nattesøvnen – har dit barn det varmt eller koldt

Styr på allergi: Få tjek på mærkerne

Udover længde og varmegrad er det også vigtigt at have styr på mærkerne, når du skal vælge en babydyne eller juniordyne. Kun det bedste er godt nok, specielt når det kommer til de små hoveder i familien. Gå efter dyner, der er lavet af åndbare naturmaterialer, som fx dun og bomuld.Læs mere om allergivenlige materialer i dyner her.

Alle Ringsted Duns produkter, også babydyner og juniordyner, er mærket med de højeste internationale standarder som STANDARD 100 by OEKO-TEX® , NOMITE og Downafresh® greenLine, hvilket er din garanti for allergivenlige, rene og kemikaliefrie produkter. Du skal kigge efter disse mærker på dynens label, når du er udkig efter ny baby-, junior-, eller juniors første voksendyne.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® Klasse

  • Ingen restkemikalier
  • Lever op til strengeste krav i klasse I
  • Kan anbefales til børn under 3 år

Downafresh® greenline

  • Vasket og tørret på miljømæssig forsvarlig måde
  • Minus mikroorganismer og virus
  • Fokus på hygiejniske og miljøvenlige krav

NOMITE

  • Undgå husstøvmider
  • Garanti mod uvelkomne gæster
  • Kan ikke trænge igennem våret

Sådan vedligeholder du din baby og juniordyne

Ligesom voksendyner har baby- og juniordyner også brug for lidt kærlig pleje efter nattens strabadser. Du kan med fordel give dynen en lille rusketur om morgen, så fyldet fordeler sig jævnt igen. Det er også en god idé at vente med at lægge sengetæppe på, så dynen kan få lov til at ånde og nattesveden kan fordampe.

Dyner til de små størrelser i familien har brug for at blive vasket oftere – det er helt naturligt. Derfor er det også vigtigt, at du vælger en god kvalitetsdyne, der kan holde til at komme i vaskemaskinen, hvis uheldet er ude. Hos Ringsted Dun har de udviklet en vaskeguide til dyner – find den her.