Hvordan finder man de rigtige sko?

Hvordan finder man de rigtige sko?

Der skal løbes, leges, hoppes i vandpytter, køres på løbehjul og skates… og det er bare sjovest med det rette fodtøj. Vi ved godt, at det kan være svært at handle fodtøj online, men vi gør vores ypperste for at guide dig bedst muligt, så det rette par ender på dit barns fødder.

Vi måler alt fodtøjs indvendige mål, da målene i centimeter kan variere en del fra mærke til mærke. Dertil har vi lavet guides til fodmål og voksetillæg, der klæder dig godt på til at gå på eventyr i vores sortiment. Skulle du alligevel komme i tvivl, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, der sidder klar til at hjælpe dig hver dag kl. 7-23. 

Sådan måler du dit barns fod

Så er det frem med papir og blyant! Den letteste måde at måle dit barns fod på, er ved at stille det med foden fladt på et stykke papir. Det er vigtigt, at hele barnets vægt hviler på foden, så den er udstrakt og står fladt på papiret.

Vi gør opmærksom på, at der måske skal danses, løbes eller hoppes af inden optegning – så går det hele lidt nemmere.

Når foden er placeret, tegner du omridset af den og måler tegningen fra tæer til hæl – og vupti! Så står du med dit barns præcise fodmål. Ud fra tegningen kan du ligeledes få en fornemmelse af, om dit barn har en smal, normal eller bred fod.

Nu er du klædt på til at sammenligne de forskellige størrelser på webshoppen. Vi anbefaler, at du læser målene nøje, da centimetermålene kan variere en del fra mærke til mærke.

  1. Sørg for, at foden står fast og fladt på papiret. Tegn rundt om hele foden. Gør det til en leg og lad barnet male foden bagefter.

  2. Nu er foden klar til at blive målt. Husk voksetillæg på 1 - 1,5 cm alt efter hvor gammelt barnet er. 

 

 

Forskellige typer af skomodeller

Børn har forskellige fodformer. Nogle er smalle, nogle er brede og andre kan være med høj eller lav vrist. For at finde den helt rigtige sko til dit barn er det en god ide at vide, hvilken form dit barns fod har. Følgende er en illustration af forskellige fodformer.

TIP!

Skoene skal ikke kun passe i længden, men også i bredden og højden.

Køb ikke fodtøjet for stort!

Sko skal købes med et voksetillæg på 1-1,5 cm, men heller ikke mere end det. Hvis skoene bliver for store, kan barnet snuble i dem og bruge en masse kræfter på at holde dem fast på foden.

Gummistøvler, termostøvler og ballerinasko har ikke de samme reguleringsmuligheder som sko og støvler med velcrobånd eller snører. Derfor må voksetillægget her maksimalt være 1 cm.